Större tryckpatta

2021-11-27 Att vi människor liksom hundar stannar gärna inne vid sämre väder är känt, men andra djur som möss och råttor är inne på samma tankar, söker sig in i bostäder och andra utrymmen.
Har ett rum i ytterlängan där vi förvarar främst vete och hönsfoder, allt i plasttunnor, med lock. När dörren på baksidan är öppen när man går fram och tillbaka för att hämta foder kommer det in löv och skräp, kände för att sopa och göra rent. Flyttade på några tunnor och bakom dessa var det råttskit, svart bajs inget att ta fel på, och visst händer det att man spiller vete på golvet, mat för en råtta.
Har inte sedan förra hösten och vintern märkt något av dessa ovälkomna djur, haft olika nätfällor med bete på lämpliga platser men inget hade hänt.
Tog då fram de tre slagfällor som jag tidigare år varit framgångsrik med, placerade dessa tätt mellan tunnorna på golvet. Första natten en utslagen men ingen råtta, andra natten satt det en råtta i fällan, men finns det en finns det flera.
Har under åren provat olika fällor, men den enda som jag lyckats med är denna med en större tryckplatta, och någon jag kan rekommendera. Behöver inte betas med något även om det går, men placeras på trånga platser, där tänkbart en råtta skulle passera.
Kommer nu att inköpa fler av denna effektiva fälla, det enda som varit bra när man nu inte får lägga råttgift.
(Se bild under Aktuellt)

alt 

                                                                                                                                     alt