Ett nytt område

2023-02-02 Mer från jakten med Timmie: Hade flera hundar i bilen och tanken var att gå med Boy, körde till ett nytt område men som visade sig vara vattensjukt och vi tvekade.
Vi kan gå på mark med kaniner förslog Timmie och det lätt intressant, då ville jag åter gå med Aya och hoppades att hon skulle få kontakt med dessa intressanta varelser. Ska jag skjuta fråga Timmie, tycker inte du behöver det svara jag, det är avelskaniner var rädd om dem. En helt annorlunda mark med sandjord lämpligt för kaniner att gräva i, kuperat med jordvallar och torrtgräs med mindre täta snår även upplag med byggmaterial, skrot och mycket bråte. Detta gav skydd för kaninerna men inte trevligt att se. Ayas första kontakt var i ett blåhallon buskage, där vi såg kaninen lämna utan att Aya såg den, men hon gick in i det tagiga spontant efter vittring, vilket glädjer. Vid en jordvall ser jag henne i med nosen in i tätare ogräs, tror hon är vid ett kaninhål, då kommer en kanin ut metern från henne, hon kände den men såg den inte springa. Men på order tog hon slaget och jag stoppade henne.
Vi såg själva någon kanin utan kontakt, tills hon finner en i ogräs som hon stöter nära sig och ser, rör sig något orolig och jag skriker stanna vilket hon gör, åter en chans att tala om att dessa rör man inte. Hoppas att dessa kontakter med hare och kanin skall ske med spontan stadga som med mina övriga hundar.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt alt